Dolls News

Ενημερωση & Ψυχαγωγια

12 Κλασικά λάθη που σίγουρα κάνετε και καταστρέφετε το λάπτοπ σας ΧΩΡΙΣ να το καταλαβαίνετε 12 Κλασικά λάθη που σίγουρα κάνετε και καταστρέφετε το λάπτοπ σας ΧΩΡΙΣ να το καταλαβαίνετε
Facebook Twitter Google+ Like 0 Ο φορητός υπολογιστής είναι ένα από τα πιο κοινά εργαλεία εργασίας του αιώνα μας. Και αφού έχει γίνει μέρος... 12 Κλασικά λάθη που σίγουρα κάνετε και καταστρέφετε το λάπτοπ σας ΧΩΡΙΣ να το καταλαβαίνετε
Ο φορητός υπολογιστής είναι ένα από τα πιο κοινά εργαλεία εργασίας του αιώνα μας.

Και αφού έχει γίνει μέρος της καθημερινής μας ζωής, δεν σκεφτόμαστε πάντα αν το χειριζόμαστε σωστά. Ωστόσο, ορισμένα μικρά πράγματα δεν μπορούν να επηρεάσουν μόνο το φορητό υπολογιστή, αλλά επηρεάζουν επίσης και την απόδοσή του.

Σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το αν οι καθημερινοί σας χειρισμοί με το φορητό υπολογιστή είναι αβλαβείς.
1. Μην χρησιμοποιείτε το laptop σας κοντά σε κατοικίδιο ζώο

Ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένη μπορεί να φαίνεται η γάτα σας, όταν κάθεται άνετα δίπλα στο φορητό υπολογιστή, μην ενθαρρύνετε τέτοιες συνήθειες των κατοικίδιων ζώων. Και πόσο μάλλον να αφήνετε τη γάτα σας να κάθεται πάνω στη συσκευή. Τα κατοικίδια ζώα έλκονται από τη ζέστη του φορητού υπολογιστή, αλλά το τρίχωμά τους μπορεί να εισέλθει στις οπές εξαερισμού ή να φράξει τους εσωτερικούς ανεμιστήρες. Εντέλει, αυτό θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και υποβάθμιση της συσκευής σας. Επιπλέον, σταματήστε να τρώτε δίπλα στον φορητό υπολογιστή, καθώς τα ψίχουλα μπορούν να προσελκύσουν έντομα.

2. Μην κάνετε περιττές κινήσεις

Αν το laptop σας δεν έχει SSD δίσκο, αλλά διαθέτει μηχανικό σκληρό δίσκο, προσπαθήστε να το χειρίζεστε με προσοχή κατά τη εκτέλεση προγραμμάτων που έχουν πρόσβαση στο σκληρό δίσκο. Τα μέρη του είναι κινητά και όταν κουνάτε ή να μετακινείτε απότομα το laptop, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του και να προκαλέσει απώλεια δεδομένων.

3. Μην περιστρέφετε τα καλώδια
Τα καλώδια φόρτισης μπορεί να φαίνεται ότι μπορούν να αντέξουν πολλές συστροφές και λυγίσματα, αλλά είναι πολύ πιο ευάλωτα από ό, τι φαίνεται. Οι φορητοί υπολογιστές σύμφωνα με τον σκοπό τους πρέπει να είναι κινητοί, έτσι ώστε τα καλώδια κατασκευάζονται ελαφριά και λεπτά. Μη τυλίγετε καλώδια σε άλλα αντικείμενα, ειδικά αν έχουν αιχμηρές άκρες ή γωνίες. Μην τα αφήνετε να κρέμονται στον αέρα όταν φορτίζετε το φορητό υπολογιστή: αυτό αποδυναμώνει το βύσμα και στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα φόρτισης.

4. Μην κρατάτε το φορητό υπολογιστή συνεχώς φορτισμένο

Από τεχνική άποψη, δεν μπορείτε να φορτίσετε υπερβολικά τη μπαταρία, επειδή οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου. Αλλά ο ελεγκτής, ο οποίος προστατεύει την μπαταρία από υπερβολική φόρτιση, μπορεί να υποβαθμιστεί και μια υπερβολική φόρτιση θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και βλάβη της μπαταρίας.

5. Μην ανοίγετε το φορητό υπολογιστή κρατώντας την οθόνη από μια γωνία

Η οθόνη είναι πολύ εύθραυστη, οπότε δεν μπορείτε να ανοίξετε το καπάκι του φορητού υπολογιστή, κρατώντας το. Σηκώστε το καπάκι με προσοχή. Συνήθως ρυθμίζουμε το ύψος της οθόνης κρατώντας μια από τις άνω γωνίες. Η άλλη γωνία παραμένει ακίνητη και στην πραγματικότητα απλά λυγίζετε την οθόνη. Για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ο φορητός υπολογιστής, ισιώστε την οθόνη κρατώντας τη στο μέσον του πλαισίου.

6. Μην κρατάτε το φορητό υπολογιστή στο πόδια σας.

 

Αν και το όνομα του φορητού υπολογιστή προέρχεται από τη λέξη «lap» (στα Αγγλικά σημαίνει γόνατα ή αγκαλιά), κρατώντας το στα πόδια, δεν είναι και το καλύτερο. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τις οπές εξαερισμού και να οδηγήσει σε υπερθέρμανση.

7. Μην τοποθετείτε το φορητό υπολογιστή κοντά σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές και μαγνήτες

Σε συμβατικό σκληρό δίσκο, χρησιμοποιείται μαγνητικό σύστημα για την αποθήκευση πληροφοριών. Η εγγύτητα του φορητού υπολογιστή σε μαγνήτες ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να προκαλέσει μαγνητικές παρεμβολές. Και αυτό οδηγεί σε φθορά ή απώλεια δεδομένων, οπότε κρατήστε το laptop μακριά από αυτά τα αντικείμενα.

8. Μην αποσυνδέετε το καλώδιο τροφοδοσίας

Ακόμα κι αν βιάζεστε, προσπαθήστε να τραβήξετε προσεκτικά το καλώδιο τροφοδοσίας. Οι απότομες κινήσεις μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο βύσμα και το ίδιο το καλώδιο και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη φόρτιση του φορητού υπολογιστή.

9. Μη παραμελείτε τη θήκη

Η θήκη και η τσάντα του laptop πρέπει να είναι μαλακή και να μην έχει στερεές γωνίες και μέρη. Τα εσωτερικά μέρη της συσκευής είναι ευαίσθητα στο ταρακούνημα και την μεταφορά, έτσι απλά βάζοντας τον φορητό υπολογιστή σε ένα σακίδιο με άλλα πράγματα δεν είναι καλή ιδέα.

10. Μην πιέζετε την οθόνη όταν την καθαρίζετε

Γνωρίζουμε ότι δεν μπορείτε να καθαρίσετε την οθόνη του φορητού υπολογιστή με νερό και ένα απλό πανί. Αλλά ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε πανί χωρίς χνούδι και ειδικό υγρό, μην το παρακάνετε – η οθόνη είναι πολύ λεπτή, οπότε μην την πιέζετε.

11. Μην κρατάτε τον φορητό σας υπολογιστή ενεργοποιημένο όλη την ώρα

Αν εργάζεστε με το laptop μερικές ώρες την ημέρα, μην το κρατάτε πάντα ενεργοποιημένο. Κατά τη διάρκεια της συνεχούς εργασίας, ο σκληρός δίσκος και το σύστημα ψύξης είναι τα πρώτα που παθαίνουν βλάβες. Αν χρησιμοποιείτε τη συσκευή αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, απλά βάλτε την σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

12. Μην βάζετε ποτήρια με ροφήματα πάνω στο φορητό υπολογιστή σας

Πίνουμε συχνά τσάι ή καφέ ενώ εργαζόμαστε σε φορητό υπολογιστή. Αλλά μια καυτή κούπα με τσάι μπορεί να κάνει πολύ κακό, ακόμα κι αν δεν χυθεί κάτι κατά λάθος. Μην βάζετε ένα ποτήρι ,ε ζεστό ρόφημα πάνω στο κλειστό καπάκι του φορητού υπολογιστή – μπορεί να χαλάσει το πλέγμα οθόνης. Και το πιο σημαντικό είναι να μη βάζετε μια κούπα πάνω σε ένα ανοιχτό φορητό υπολογιστή: όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι το χυμένο υγρό στα gadgets.

Σημάδια πρώιμης δυσλειτουργίας του φορητού υπολογιστή

Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του φορητού σας υπολογιστή, και στη συνέχεια θα αναφέρουμε τις περιπτώσεις που είναι καιρός να τις διορθώσετε προτού να είναι πολύ αργά.

  • Αργή λειτουργία του σκληρού δίσκου ή βγάζει κάποιο θόρυβο.
  • Ο φορητός υπολογιστής άρχισε να λειτουργεί πολύ πιο αργά, μπορεί να «κρεμάσει» χωρίς λόγο (για παράδειγμα, κατά την ανάγνωση ενός κειμένου).
  • Ο θόρυβος του ανεμιστήρα έγινε πιο δυνατός.
  • Υπήρχαν ήχοι όταν ενεργοποιήσατε το φορητό υπολογιστή, που προηγουμένως δεν υπήρχαν.
  • Ο φορητός υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση μόνος του.

Credit: ADME

Πηγή
loading…


No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
Πόσα; Δείτε πόσο κοστίζει το νέο σκάφος του Πάνου Καμμένου και θα μείνετε! (photos)
LIFESTYLE ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΔΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΟΡ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
ΑΝΤΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ
Γυναίκες Δώστε Βάση: Πως Συνδέεται η ΜΥΡΩΔΙΑ της Ευαίσθητης Περιοχής με την ΥΓΕΙΑ σας …
Sos tips: Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τις ραγάδες!
17 συμβουλές από την Coco Chanel για να είστε πάντα κομψή και υπέροχη
EXPERIMENTS EXTREME FIGHTS FUNNY LIFE HACKS PRANKS
Έμεινες από μπαταρία? Δες πως μπορείς να το βάλεις μπροστά μόνο με ένα σκοινί !
Έβαλε κρυφή κάμερα την ώρα που το μωράκι της κοιμόταν. Αυτό που κατέγραψε θα σας κόψει την ανάσα!
Είχαν Άγιο – Θα απορήσετε και εσείς που σε αυτό τροχαίο ατύχημα δεν σκοτώθηκε κανείς! (video)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ
Μέθοδος Λεονάρντο ντα Βίντσι: Πως να ξεκουραστείτε με μόνο τέσσερις ώρες ύπνο!
Αποτρέψτε Την Απώλεια Όρασης & Τις Ασθένειες Των Ματιών Με Αυτό Το Φυσικό Ρόφημα!
Οι 10 Σουπερ Αντιφλεγμονώδεις Τροφές που Μπορείτε να Τρώτε Κάθε Μέρα.
ILLUSTRATION ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΙΝΕΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΟΡΟΣ
Είχε ένα Πολύ Μικρό Χώρο, Κάτω από τη Σκάλα της. Δείτε τι Πήγε και Έφτιαξε!
Εννιά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς για ένα τέλειο όμορφο σπίτι
7 Θαύματα Του Κόσμου Για Τα Οποία Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ!
ANIMALS STORIES ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΣΤΕΙΑ ΓΡΙΦΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΖΩΔΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕΞ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΣΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τα 4 Είδη Προσωπικότητας: Σε Ποιό Ανήκεις;
«Ο Άντρας Μου Με Βρίζει Και Με Μειώνει»: Πώς Πρέπει Να Αντιμετωπίσεις Τη Λεκτική Κακοποίηση Από Τον Σύζυγο;
ΤΕΣΤ Κηλίδων Μελάνης: Ανακαλύψτε Την Προσωπικότητά Σας Μέσα Από 3 Εικόνες
Share This

Κοινοποίησε το!

Μοιράσου το και δείξε στους φίλους σου τι διάβασες !