Dolls News

Ενημερωση & Ψυχαγωγια

14 μυστηριώδεις γωνιές του πλανήτη μας που οι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν αναφέρουν [Εικόνες] 14 μυστηριώδεις γωνιές του πλανήτη μας που οι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν αναφέρουν [Εικόνες]
Facebook Twitter Google+ Like 0 Οι λάτρεις των ταξιδιών γνωρίζουν πολύ καλά τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Άλλωστε, ο οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφθεί αυτά τα... 14 μυστηριώδεις γωνιές του πλανήτη μας που οι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν αναφέρουν [Εικόνες]
Οι λάτρεις των ταξιδιών γνωρίζουν πολύ καλά τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Άλλωστε, ο οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφθεί αυτά τα μέρη και να τα δει με τα ίδια του τα μάτια. Αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες γωνιές στον πλανήτη: περιοχές που για κάποιους λόγους παραμένουν απαγορευμένες στους ταξιδιώτες.

Δείτε παρακάτω 14 μυστηριώδη μέρη του πλανήτη, που δεν αναφέρουν οι τουριστικοί οδηγοί.
Κοφούνς, Ιαπωνία

Αυτά τα τεχνητά νησιά είναι οι αρχαίοι τόποι ταφής των μελών της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να τα επισκεφθούν αρχαιολόγοι, αλλά πάντα με την άδεια του αυτοκρατορικού δικαστηρίου.

Νήσος Σεντινέλ, Ινδία
Oι ιθαγενείς που ζουν στο νησί, δε θα σταματήσουν σε τίποτα για να προστατεύουν την περιοχή τους από τους ξένους. Οπότε, για την προστασία των ίδιων των τουριστών, οι Αρχές της Ινδίας έχουν απαγορεύσει σε όλους να πλησιάζουν το νησί.

Περιοχή 51, ΗΠΑ

Η ύπαρξη αυτής της εξαιρετικά μυστικής εγκατάστασης, επιβεβαιώθηκε επισήμως από την κυβέρνηση της Αμερικής μόλις το 2013. Σύμφωνα με μερικά απόρρητα έγγραφα που κυκλοφόρησαν, η Περιοχή 51 είναι μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, στην οποία αναπτύσσονται και δοκιμάζονται αεροσκάφη επόμενης γενιάς.

Εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Σιών, Αιθιοπία

Ένα ειδικά χτισμένο παρεκκλήσι στεγάζει τον πιο ιερό θησαυρό της εκκλησίας: την Κιβωτό της Διαθήκης. Ο φύλακας της κιβωτού, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει πρόσβαση στο λείψανο, απαγορεύεται να φύγει από τις εγκαταστάσεις της εκκλησίας ή να μιλήσει με ξένους.

Νήσος Καχοολάβε, ΗΠΑ

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, αυτό το άγονο νησί αποτελούσε τόπο θρησκευτικών τελετουργιών, μια σωφρονιστική αποικία και εγκατάσταση εκπαίδευσης του αμερικανικού ναυτικού. Σήμερα, βρίσκεται σε καθεστώς φυσικής διατήρησης. Ο μόνος τρόπος για να το επισκεφθείτε, είναι να ενταχθείτε σε κάποια εθελοντική ομάδα που φροντίζει για τη συντήρηση της περιοχής.

Βρετανικός Πύργος Τηλεφωνίας, Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά από μια έκρηξη που συνέβη στο εσωτερικό του πύργου, το περιστρεφόμενο εστιατόριο και το παρατηρητήριο έκλεισαν για τον κοινό. Μερικές φορές, εξακολουθεί να ανοίγει για να φιλοξενήσει κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις και κάποιοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να δουν το Λονδίνο από άλλη οπτική.

Μεγάλο Ιερό, Ιαπωνία

Η περιοχή του ιερού συγκροτήματος της Ιαπωνίας είναι προσβάσιμη μόνο από ιερείς και μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να θαυμάσουμε τις στέγες των ιερών, πίσω από τα περιφράγματα.

Η πόλη φάντασμα της Βαρώσια, Κύπρος

To θέρετρο που βρίσκεται δίπλα στην Αμμόχωστο, αποτελούσε τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Κύπρου. Αλλά όλα άλλαξαν τον Ιούλιο του 1974, όταν μετά από μαζική εκκένωση, η ερημωμένη πόλη κατελήφθη από τουρκικά στρατεύματα. Από τότε, η πόλη παραμένει περιφραγμένη και αποτελεί μέρος της προστατευόμενης ζώνης, που φυλάσσεται από τον τουρκικό στρατό.

Νήσος Σαμπλ, Καναδάς

Αυτό το παραθαλάσσιο νησί που βρίσκεται στον Ατλαντικό, έχει πληθυσμό λιγότερο από 30 κατοίκους και αποτελεί νεκροταφείο βυθισμένων πλοίων. Για να το επισκεφθείτε, θα πρέπει να κάνετε μια αίτηση στην κυβέρνηση του Καναδά, εξηγώντας την αναγκαιότητα του ταξιδιού.

Κέντρο δεδομένων Πιονέν, Σουηδία

Αυτό το πυρηνικό καταφύγιο χτίστηκε στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Σήμερα, έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί ως γραφείο για ένα σουηδικό πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου. Εδώ αποθηκεύονται σε βάθος 30 μέτρων και πίσω από 3 χοντρές πόρτες, πληροφορίες πολύ διάσημων ιστοσελίδων.

Σπήλαιο Λασκώ, Γαλλία

Για να διατηρηθούν οι προϊστορικές τοιχογραφίες που υπάρχουν στη σπηλιά, απαγορεύτηκε η είσοδος στο κοινό μετά από 15 χρόνια ελεύθερης εισόδου. Μπορείτε να απολαύσετε ένα αντίγραφο της σπηλιάς, σε αυτή την εικονική περιήγηση.

Ο σταθμός ραντάρ «Don-2N», Ρωσία

Αυτή η σύγχρονη πυραμίδα έχει ύψος 40 μέτρα και μήκος 140 μέτρα. Ήταν βασικό στοιχείο του πυραυλικού αμυντικού συστήματος της Μόσχας. Σε σπάνιες περιπτώσεις επιτρέπεται η είσοδος και ξενάγηση των δημοσιογράφων στο χώρο. Βέβαια, αυτό που βλέπουν, είναι μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του χώρου.

Βουνό των Προέδρων, ΗΠΑ

Εκτός από τις περίφημες γιγαντιαίες μορφές των σπουδαιότερων Αμερικανών προέδρων, το βουνό Ράσμορ έχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο: ένα μυστικό δωμάτιο, χωμένο βαθιά μέσα στα βράχια. Το δωμάτιο είναι μια χρονοκάψουλα, που περιέχει αντίγραφα των σημαντικότερων ιστορικών εγγράφων της χώρας. Η είσοδος σε αυτό το δωμάτιο εμποδίζεται από μια πόρτα γρανίτη, εξοπλισμένη με έναν μηχανισμό κλειδώματος.

Μια οφθαλμαπάτη υποβρύχιου καταρράκτη, Μαυρίκιος

Από ψηλά φαίνεται να υπάρχει ένας υποβρύχιος καταρράκτης στο Μαυρίκιο, στον Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο, αυτό το ωραίο φαινόμενο είναι απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση, που δημιουργείται από την απορροή κοιτασμάτων άμμου.

Πηγή: tilestwra
loading…


No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
Πόσα; Δείτε πόσο κοστίζει το νέο σκάφος του Πάνου Καμμένου και θα μείνετε! (photos)
LIFESTYLE ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΔΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΟΡ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
ΑΝΤΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ
Γυναίκες Δώστε Βάση: Πως Συνδέεται η ΜΥΡΩΔΙΑ της Ευαίσθητης Περιοχής με την ΥΓΕΙΑ σας …
Sos tips: Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τις ραγάδες!
17 συμβουλές από την Coco Chanel για να είστε πάντα κομψή και υπέροχη
EXPERIMENTS EXTREME FIGHTS FUNNY LIFE HACKS PRANKS
Έμεινες από μπαταρία? Δες πως μπορείς να το βάλεις μπροστά μόνο με ένα σκοινί !
Έβαλε κρυφή κάμερα την ώρα που το μωράκι της κοιμόταν. Αυτό που κατέγραψε θα σας κόψει την ανάσα!
Είχαν Άγιο – Θα απορήσετε και εσείς που σε αυτό τροχαίο ατύχημα δεν σκοτώθηκε κανείς! (video)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ
Μέθοδος Λεονάρντο ντα Βίντσι: Πως να ξεκουραστείτε με μόνο τέσσερις ώρες ύπνο!
Αποτρέψτε Την Απώλεια Όρασης & Τις Ασθένειες Των Ματιών Με Αυτό Το Φυσικό Ρόφημα!
Οι 10 Σουπερ Αντιφλεγμονώδεις Τροφές που Μπορείτε να Τρώτε Κάθε Μέρα.
ILLUSTRATION ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΙΝΕΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΟΡΟΣ
Είχε ένα Πολύ Μικρό Χώρο, Κάτω από τη Σκάλα της. Δείτε τι Πήγε και Έφτιαξε!
Εννιά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς για ένα τέλειο όμορφο σπίτι
7 Θαύματα Του Κόσμου Για Τα Οποία Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ!
ANIMALS STORIES ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΣΤΕΙΑ ΓΡΙΦΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΖΩΔΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕΞ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΣΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τα 4 Είδη Προσωπικότητας: Σε Ποιό Ανήκεις;
«Ο Άντρας Μου Με Βρίζει Και Με Μειώνει»: Πώς Πρέπει Να Αντιμετωπίσεις Τη Λεκτική Κακοποίηση Από Τον Σύζυγο;
ΤΕΣΤ Κηλίδων Μελάνης: Ανακαλύψτε Την Προσωπικότητά Σας Μέσα Από 3 Εικόνες
Share This

Κοινοποίησε το!

Μοιράσου το και δείξε στους φίλους σου τι διάβασες !