Dolls News

Ενημερωση & Ψυχαγωγια

Έχει ξεφύγει ο Ερντογάν: Απαγόρευση εξόδου από την χώρα! Έχει ξεφύγει ο Ερντογάν: Απαγόρευση εξόδου από την χώρα!
Facebook Twitter Google+ Like 0 Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία δείχνει ότι τα πράγματα έχουν ξεπεράσει πλέον το επίπεδο της παρατήρησης και... Έχει ξεφύγει ο Ερντογάν: Απαγόρευση εξόδου από την χώρα!
Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία δείχνει ότι τα πράγματα έχουν ξεπεράσει πλέον το επίπεδο της παρατήρησης και της μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με τον απολογισμό της απόπειρας πραξικοπήματος και τα αριθμητικά στοιχεία που σχετίζονται με τις εκκαθαρίσεις που κάνει η κυβέρνηση. Η κατάσταση που επικρατεί μετά την απόπειρα είναι το νέο δεδομένο, το οποίο περιέχει έντονα το στοιχείο της σαρωτικής επιτήρησης.

Η επιτήρηση αυτή εκδηλώνεται στη φάση αυτή με μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις διαθεσιμότητας στο δημόσιο τομέα, όπως στις ένοπλες δυνάμεις, το δικαστικό σώμα, την ασφάλεια και διάφορα υπουργεία. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η διαδικασία προσαγωγών.
ImageHandler

Ήδη ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέστειλε σήμερα με κυβερνητική εντολή και μέχρι νεωτέρας τις ετήσιες άδειες περισσοτέρων από τρία εκατομμύρια δημόσιων υπαλλήλων σ’ ολόκληρη τη χώρα. Η εντολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εκδόθηκε ενώ συνεχίζονται οι πολύ εκτεταμένες κυβερνητικές εκκαθαρίσεις στη δημόσια διοίκηση, το δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από μερίδα του στρατού. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονταν ήδη σε άδεια θα επιστρέψουν στις θέσεις τους το συντομότερο δυνατό, προστίθεται στην εντολή.

Εν τω μεταξύ, περιορισμοί και προϋποθέσεις για την έξοδο από τη χώρα επιβλήθηκαν στην Τουρκία σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Σύμφωνα με το NTV, απαγορεύεται η έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε όλους τους πολίτες της χώρας επιβάλλεται να παρουσιάζουν κατά την έξοδο έγγραφο του τουρκικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένοι.

Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας έθεσε σε διαθεσιμότητα περίπου 1.500 υπαλλήλους του σε όλη τη χώρα για τις διασυνδέσεις που φέρονται να έχουν με το δίκτυο του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ανέφερε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου.

Το ερώτημα που τίθεται για τις εκκαθαρίσεις αυτές είναι κατά πόσο οι χιλιάδες ανθρώπων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και προσάγονται, πρόσκεινται στο θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν ή είναι γενικά αντιπολιτευόμενοι.
0F6E4D8DF44580D8AC67AA8F978A316A

Και επειδή αιωρείται το ερώτημα αυτό, η επιτήρηση είναι γενική. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι δεδομένος ο φόβος και η ανησυχία, σε πλατιά στρώματα που απλώς δεν συμφωνούν με τη γραμμή της πολιτικής εξουσίας. Ο κίνδυνος της προσαγωγής δηλαδή είναι ορατός για πάρα πολύ κόσμο.

Ανησυχία για τους οπαδούς του Ερντογάν που συνεχίζουν να διαδηλώνουν
Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό στοιχείο που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι οπαδοί του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συνεχίζουν, έπειτα από συνεχείς παροτρύνσεις του Προέδρου Ερντογάν και της κυβέρνησης, να συγκεντρώνονται σε πλατείες και να διαδηλώνουν. Η κατάσταση αυτή είναι ανησυχητική, επειδή η έξοδος αυτή δεν περιορίζεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις που μεταδίδονται κι από τα κανάλια, αλλά παίρνουν και τη μορφή «εφόδων» οπαδών του κόμματος σε διάφορες συνοικίες, όπου σημειώνονται επεισόδια και συμπλοκές με τους κατοίκους.

Οι πληροφορίες και οι καταγγελίες για θανάτωση και λιντσάρισμα στρατιωτών, το γεγονός ότι ακόμη και στις κηδείες των νεκρών αστυνομικών, στις οποίες παρευρίσκεται και η πολιτική ηγεσία, το πλήθος φωνάζει το σύνθημα «θέλουμε εκτελέσεις», το ότι τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες των αξιωματικών που έχουν προσαχθεί και στις οποίες εικόνες φαίνονται αρκετά έντονα τα σημάδια του ξυλοδαρμού, όλα αυτά δημιουργούν ένα περίεργο κλίμα.

erntogan1_0_0

Άρχισαν και οι υποψίες στα social media για “θεατρικό” πραξικόπημα

Επιπρόσθετα υπάρχουν διάφορα στοιχεία που σε ένα τμήμα της κοινής γνώμης έχουν δημιουργήσει υποψίες για το κατά πόσο πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος. Η εντύπωση αυτή αναπαράγεται κυρίως στα κοινωνικά μέσα και στηρίζεται σε δύο στοιχεία. Πρώτον, το αποτέλεσμα της απόπειρας είναι μία άνευ προηγουμένου επιτήρηση και εκκαθάριση, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ ο Ερντογάν δεν ήταν τόσο ισχυρός. Εκτός του απόλυτου ελέγχου που πάει να επιβάλει, επιπρόσθετα έχει και τη στήριξη του έξω κόσμου, ο οποίος κάνει και αυτός λόγο για «νίκη της δημοκρατίας». Το δεύτερο στοιχείο αφορά τα πολλά ερωτηματικά που διατυπώνονται για τον «ερασιτεχνικό» τρόπο με τον οποίο εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος. «Δεν γίνονται πραξικοπήματα στις δέκα το βράδυ με τανκς στις γέφυρες και στο αεροδρόμιο», «πώς θα πειστούμε ότι όλοι όσοι πήραν μέρος στην απόπειρα και εμφανίζονται ως στρατιώτες, ήταν όντως στρατιωτικοί, τη στιγμή που τα κανάλια έδειξαν να βγαίνει από ένα τανκς κάποιος με στρατιωτική στολή, ο οποίος όμως είναι γνωστός πρώην αστυνομικός» είναι μερικά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται.

Η ανησυχία παραμένει στην Τουρκία, αφού ταυτόχρονα με τις εκκαθαρίσεις και τις συγκεντρώσεις των οπαδών του κυβερνώντος κόμματος, η πολιτική εξουσία δηλώνει ότι «δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη εντελώς ο κίνδυνος πραξικοπήματος», πράγμα που σημαίνει ότι τα εναντίον μέτρα και το κλίμα επιτήρησης θα συνεχιστούν.
loading…


No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
Πόσα; Δείτε πόσο κοστίζει το νέο σκάφος του Πάνου Καμμένου και θα μείνετε! (photos)
LIFESTYLE ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΔΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΟΡ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
ΑΝΤΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ
Γυναίκες Δώστε Βάση: Πως Συνδέεται η ΜΥΡΩΔΙΑ της Ευαίσθητης Περιοχής με την ΥΓΕΙΑ σας …
Sos tips: Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τις ραγάδες!
17 συμβουλές από την Coco Chanel για να είστε πάντα κομψή και υπέροχη
EXPERIMENTS EXTREME FIGHTS FUNNY LIFE HACKS PRANKS
Έμεινες από μπαταρία? Δες πως μπορείς να το βάλεις μπροστά μόνο με ένα σκοινί !
Έβαλε κρυφή κάμερα την ώρα που το μωράκι της κοιμόταν. Αυτό που κατέγραψε θα σας κόψει την ανάσα!
Είχαν Άγιο – Θα απορήσετε και εσείς που σε αυτό τροχαίο ατύχημα δεν σκοτώθηκε κανείς! (video)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ
Μέθοδος Λεονάρντο ντα Βίντσι: Πως να ξεκουραστείτε με μόνο τέσσερις ώρες ύπνο!
Αποτρέψτε Την Απώλεια Όρασης & Τις Ασθένειες Των Ματιών Με Αυτό Το Φυσικό Ρόφημα!
Οι 10 Σουπερ Αντιφλεγμονώδεις Τροφές που Μπορείτε να Τρώτε Κάθε Μέρα.
ILLUSTRATION ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΙΝΕΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΟΡΟΣ
Είχε ένα Πολύ Μικρό Χώρο, Κάτω από τη Σκάλα της. Δείτε τι Πήγε και Έφτιαξε!
Εννιά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς για ένα τέλειο όμορφο σπίτι
7 Θαύματα Του Κόσμου Για Τα Οποία Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ!
ANIMALS STORIES ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΣΤΕΙΑ ΓΡΙΦΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΖΩΔΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕΞ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΣΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τα 4 Είδη Προσωπικότητας: Σε Ποιό Ανήκεις;
«Ο Άντρας Μου Με Βρίζει Και Με Μειώνει»: Πώς Πρέπει Να Αντιμετωπίσεις Τη Λεκτική Κακοποίηση Από Τον Σύζυγο;
ΤΕΣΤ Κηλίδων Μελάνης: Ανακαλύψτε Την Προσωπικότητά Σας Μέσα Από 3 Εικόνες
Share This

Κοινοποίησε το!

Μοιράσου το και δείξε στους φίλους σου τι διάβασες !