Dolls News

Ενημερωση & Ψυχαγωγια

Γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους; Γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους;
Facebook Twitter Google+ Like 1 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ “γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους;” ή αλλιώς “γιατί καλά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους;”... Γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ “γιατί κακά πράγματα συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους;” ή αλλιώς “γιατί καλά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους;”

Και αφού αναρωτηθούμε, συχνά βγάζουμε το συμπέρασμα ότι “η ζωή δεν είναι δίκαιη”. Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη δήλωση, γιατί η ζωή είναι όντως δίκαιη. Όλοι δημιουργούμε τις πραγματικότητες μας χρησιμοποιώντας τους ίδιους κανόνες που χρησιμοποιούν και όλοι οι άλλοι. Οι κανόνες είναι άσχετοι με το αν είσαι καλός ή κακός.

Για να κατανοήσουμε αυτούς τους κανόνες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και οι κακές πράξεις τιμωρούνται. Είμαστε προγραμματισμένοι να πιστεύουμε ότι αν πράξουμε καλό, καλά πράγματα θα συμβούν και αν πράξουμε κακό, κακά πράγματα θα συμβούν.
Αυτό το είδος προγραμματισμού χρησιμοποιείται για να χειριστεί τις δράσεις μας ώστε να συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που οι γονείς, οι δάσκαλοι μας ή οι κυβερνήσεις μας θέλουν να συμπεριφερόμαστε. Ωστόσο, ακόμα κι αν οι γονείς μας, οι δάσκαλοι μας και οι κυβερνήσεις μας πιστεύουν ότι το καλό και το κακό μπορεί να οριστεί και να λάβει συνέπειες, το σύμπαν δεν το πιστεύει.

Η αλήθεια είναι, ότι το σύμπαν δεν τιμωρεί ή επιβραβεύει κανέναν. Και θα το πω ξανά για περισσότερη έμφαση:

Το σύμπαν δεν τιμωρεί ή επιβραβεύει κανέναν!

Το σύμπαν το μόνο που κάνει είναι να ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας μέσω του Νόμου της Έλξης. Παίρνεται αυτό που περιμένετε, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είστε. Αν περιμένετε ότι “καλά” πράγματα πρόκειται να συμβούν σε σας, δεν έχει σημασία αν είστε ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου. Οι προσδοκίες σας θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Μπορεί να είστε το καλύτερο, το πιο ευγενικό και το πιο χρήσιμο άτομο, αλλά αν έχετε αρνητικές προσδοκίες σχετικά με το πώς τα πράγματα πρόκειται να ξεδιπλωθούν στην ζωή σας, αυτό θα πάρετε.
Παρόλο λοιπόν, ότι έχουμε διδαχθεί ότι πρέπει να είμαστε καλοί και να κάνουμε καλό στους άλλους για να μας έρθουν καλά πράγματα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι αυτό που νομίζουμε ότι θα μας συμβεί. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι γνωρίζουμε λίγα “σάπια μήλα”, οι οποίοι έχουν την καλύτερη τύχη, και μερικά “καλά μήλα” που είναι πάντα χτυπημένοι από τις περιστάσεις της ζωής.

Αν δεν με πιστεύετε, ψάξτε για αποδείξεις στο περιβάλλον σας. Ελέγξτε τους φίλους, συγγενείς και συνεργάτες σας, ειδικά αυτούς που φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα καλή ή κακή τύχη. Θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι το πόσο «καλός» ή «κακός» είναι κάποιος αυτό που καθορίζει τις πραγματικότητες τους, αλλά μάλλον οι προσδοκίες τους.

Για παράδειγμα, έχω έναν προσωπικό φίλο ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους, ευγενέστερους και πιο γενναιόδωρους ανθρώπους που ξέρω. Είναι θαυμάσιος. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα του είναι να αρρωσταίνει συχνά, να μην έχει ποτέ λεφτά και να έχει πάντα προβλήματα με τις δουλείες που βρίσκει για να εργαστεί.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι απλό. Γιατί μιλάει πολύ συχνά για την κακή του τύχη και τα προβλήματά του. Ανησυχεί πάντα για το μέλλον. Ανησυχεί για το πώς θα έρθουν τα πράγματα. Έτσι το σύμπαν του στέλνει πίσω μια πραγματικότητα που είναι μέσα στην κακή τύχη, ανησυχία και δυστυχία.

Από την αντίθετη πλευρά, θυμάμαι μια διευθύντρια που είχα που ήταν αγενής, αλαζονική και ανεύθυνη.

Ήταν μισητή από όλο το τμήμα του προσωπικού. Ωστόσο, έπαιρνε συνέχεια προαγωγές και τα πράγματα πηγαίνανε πολύ καλά γι’ αυτήν.

Γιατί λοιπόν αυτή η διευθύντρια τα πήγαινε τόσο καλά; Γιατί πάντα έλεγε πόσο σπουδαία είναι, πόσο πολύ την αγαπούν όλοι και πόσο άξια είναι. Κανένας από εμάς τους υπόλοιπους δεν συμφωνούσε με αυτό αλλά δεν είχε καμία σημασία γιατί δεν ήμασταν εμείς αυτοί που δημιουργούσαν την πραγματικότητά της. Αυτή ήταν.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι καλές πράξεις είναι άνευ σημασίας. Για πολλούς από εμάς, το να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ όμορφα. Εάν αισθάνεστε όμορφα όταν βοηθάτε, τότε η βοήθεια προς τους άλλους είναι πολύ καλή ιδέα, επειδή σας κάνει να αισθάνεστε καλά για σας! Το να αισθάνεστε καλά για εσάς σίγουρα θα σας βοηθήσει να λάβετε καλά πράγματα από το σύμπαν.

Το να μοιράζετε αγάπη και καλοσύνη είναι ο ιδανικός τρόπος για να αυξήσετε την δόνησή σας και να σας κάνει να αισθανθείτε καλά για τον εαυτό σας και την αξία σας. Οπότε συνεχίστε να το κάνετε γιατί σίγουρα δουλεύει.

Να θυμάστε όμως ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε θετικές προσδοκίες για τον εαυτό σας. Οι προσδοκίες σας είναι αυτές που υπαγορεύουν τι θα πάρετε και τι θα μείνει μακριά σας. Χωρίς θετικές προσδοκίες για τον εαυτό σας, καμία ποσότητα καλοσύνης, γενναιοδωρίας ή εξυπηρετικότητα προς τους άλλους δεν θα σας φέρει μια θετική πραγματικότητα.

Τι θα συμβεί σε σας είναι, τελικά, μια εσωτερική εργασία. Δεν χρειάζεται να τρέχετε γύρω γύρω προσπαθώντας να αποδείξετε πόσο καλός είστε ή πόσο αξίζετε βασιζόμενοι σε κανόνες ή προσδοκίες κάποιου άλλου. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς αισθάνεστε εσείς για τον εαυτό σας και πώς αισθάνεστε για τα πράγματα που θέλετε.

Να είστε όσο “καλοί” χρειάζεται να είστε για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και να είστε όσο πιο αισιόδοξοι μπορείτε για τα πράγματα που θέλετε. Να μιλάτε για τις δυνατότητές σας και για τις επιθυμίες σας, σαν να περιμένετε να εκδηλωθούν στην ζωή σας. Αυτός είναι ο τρόπος που μπορείτε να δημιουργήσετε την πραγματικότητα που θέλετε.

Αγγελίνα Αγγελακοπούλου

ΠΗΓΗ: www.awakengr.com
loading…


No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
Πόσα; Δείτε πόσο κοστίζει το νέο σκάφος του Πάνου Καμμένου και θα μείνετε! (photos)
LIFESTYLE ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΔΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΟΡ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
ΑΝΤΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ
Γυναίκες Δώστε Βάση: Πως Συνδέεται η ΜΥΡΩΔΙΑ της Ευαίσθητης Περιοχής με την ΥΓΕΙΑ σας …
Sos tips: Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τις ραγάδες!
17 συμβουλές από την Coco Chanel για να είστε πάντα κομψή και υπέροχη
EXPERIMENTS EXTREME FIGHTS FUNNY LIFE HACKS PRANKS
Έμεινες από μπαταρία? Δες πως μπορείς να το βάλεις μπροστά μόνο με ένα σκοινί !
Έβαλε κρυφή κάμερα την ώρα που το μωράκι της κοιμόταν. Αυτό που κατέγραψε θα σας κόψει την ανάσα!
Είχαν Άγιο – Θα απορήσετε και εσείς που σε αυτό τροχαίο ατύχημα δεν σκοτώθηκε κανείς! (video)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ
Μέθοδος Λεονάρντο ντα Βίντσι: Πως να ξεκουραστείτε με μόνο τέσσερις ώρες ύπνο!
Αποτρέψτε Την Απώλεια Όρασης & Τις Ασθένειες Των Ματιών Με Αυτό Το Φυσικό Ρόφημα!
Οι 10 Σουπερ Αντιφλεγμονώδεις Τροφές που Μπορείτε να Τρώτε Κάθε Μέρα.
ILLUSTRATION ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΙΝΕΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΟΡΟΣ
Είχε ένα Πολύ Μικρό Χώρο, Κάτω από τη Σκάλα της. Δείτε τι Πήγε και Έφτιαξε!
Εννιά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς για ένα τέλειο όμορφο σπίτι
7 Θαύματα Του Κόσμου Για Τα Οποία Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ!
ANIMALS STORIES ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΣΤΕΙΑ ΓΡΙΦΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΖΩΔΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕΞ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΣΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τα 4 Είδη Προσωπικότητας: Σε Ποιό Ανήκεις;
«Ο Άντρας Μου Με Βρίζει Και Με Μειώνει»: Πώς Πρέπει Να Αντιμετωπίσεις Τη Λεκτική Κακοποίηση Από Τον Σύζυγο;
ΤΕΣΤ Κηλίδων Μελάνης: Ανακαλύψτε Την Προσωπικότητά Σας Μέσα Από 3 Εικόνες
Share This

Κοινοποίησε το!

Μοιράσου το και δείξε στους φίλους σου τι διάβασες !