Dolls News

Ενημερωση & Ψυχαγωγια

Οι γιατροί εξηγούν γιατί οι αρνητικές σκέψεις κάνουν κακό στην υγεία μας. Οι γιατροί εξηγούν γιατί οι αρνητικές σκέψεις κάνουν κακό στην υγεία μας.
Facebook Twitter Google+ Like 0 Όλοι γνωρίζουμε τη φράση: ‘Είσαι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σου.’ Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Σταματήστε για μια... Οι γιατροί εξηγούν γιατί οι αρνητικές σκέψεις κάνουν κακό στην υγεία μας.
Όλοι γνωρίζουμε τη φράση: ‘Είσαι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σου.’ Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Σταματήστε για μια στιγμή και σκεφθείτε. Αναζητήστε βαθιά μέσα στον εαυτό σας γιατί η υγεία σας είναι σε κίνδυνο. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε μόνοι σας.

Ειδικότερα τα δικά μου συναισθήματα σε αυτό είναι ότι πονάει. Ναι, αυτό με σκοτώνει μέσα. Είναι γνωστό ως ‘το φαινόμενο nocebo’,η άλλη πλευρά του νομίσματος, που είναι το φαινόμενο ‘placebo’.
Ο όρος nocebo (Λατινικά ‘Θα βλάψω’) επινοήθηκε από τον Walter Kennedy το 1961 για να υποδηλώσει το αντίστοιχο αντίθετο του εικονικού φαρμάκου placebo, μια ουσία που μπορεί να παράγει ένα ευεργετικό, υγιεινό, ευχάριστο, ή επιθυμητό αποτέλεσμα’.

Θα έχετε καταλάβει ότι οι αρνητικές σκέψεις σας έχουν κακή επίδραση πάνω σας. ‘Όμως πραγματικά: Οι αρνητικές σκέψεις κάνουν κακό στην υγεία σας. Χρησιμοποιώντας το μυαλό στη ζωή, μπορούμε είτε να βλάψουμε ή να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας.

Κάνε μόνο θετικές σκέψεις.

Σχετικά με το φαινόμενο placebo / nocebo, πάρτε για παράδειγμα τον Raj στο The Big Bang Theory που είχε ένα παράλογο φόβο να μιλά σε γυναίκες χωρίς αλκοόλ. Με ένα μπουκάλι (μη αλκοολούχα) μπύρα στο χέρι του, περπατά με αυτοπεποίθηση προς την Summer Glau, μια διάσημη ηθοποιό μέσα στο τρένο. Την εντυπωσιάζει πραγματικά με τη γοητεία του, μέχρι που ο Howard του επισημαίνει τι πίνει και ο φτωχός Ινδός αστροφυσικός επιστρέφει στον φοβισμένο εαυτό του και δειλά φεύγει.

Ένα άλλο παράδειγμα του φαινόμενου placebo είναι ο παίκτης του γκολφ Ben Hogan, ωστόσο αυτό είναι μια ιστορία που την λέει καλύτερα η Wikipedia. Παραδείγματα όπως αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα σε πολλές καταστάσεις. Όμοια με αυτά τα αποτελέσματα που παράγονται από τα placebo και nocebο, τα οποία είναι θετικά ή αρνητικά αντίστοιχα, μπορούμε να φανταστούμε τι συμβαίνει όταν στο παιχνίδι μπαίνει η αρνητική σκέψη.
Σύμφωνα με τα πειράματα του νερού του Δρ Masaru, ο Δρ Masaru Emoto ενώ ερευνούσε τους κρυστάλλους νερού για χρόνια με σκοπό να μελετήσει τις κρυσταλλικές δομές που σχηματίζει το νερό, βρέθηκε με ένα όμορφο κομμάτι αποδεικτικών στοιχείων για το πώς επηρεάζει η αρνητικότητα τις δομές. Εξέθετε τους κρυστάλλους σε διάφορα είδη μουσικής και σε διάφορα συναισθήματα.

Αυτό που διεπίστωσε ο Dr. Emoto ήταν ότι η θετικότητα οδηγούσε σε όμορφες κρυσταλλικές μορφές, ενώ το μίσος και η αρνητικότητα οδηγούσε στην διάλυση και στην ανωμαλία της κρυσταλλικής μορφής. ‘Τι έχει αυτό να κάνει με τους ανθρώπους; Νόμιζα ότι ποτέ δεν θα το ρωτούσατε: Αυτό έχει συνέπειες για την υγεία του ανθρώπινου σώματος, αφού αποτελείται από 50-70% νερό.

Η Emiliana Simon-Thomas , PhD, Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Greater Good Science Centre στο UC Berkeley, είπε στο Health.com: ‘Πολλά αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος και η απογοήτευση, γίνονται προβληματικά όταν αυτά τα συναισθήματα μετατρέπονται σε μια πιο μόνιμη διάθεση ή βλέπει κανείς τον κόσμο μόνο μέσα από αυτά.’ Το Health.com δεν σταματά εκεί. Μιλάει επίσης για ορισμένες αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις και τις επιπτώσεις τους στα φυσικά και νευρολογικά τμήματα της ευημερίας του ανθρώπου.

Συνεχίζει… ‘Πάρτε τον κυνισμό, για παράδειγμα: Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Neurology συνδέει τα υψηλά επίπεδα κυνισμού, δηλαδή μια γενική δυσπιστία των ανθρώπων (και τα κίνητρά τους) με μεγαλύτερο κίνδυνο άνοιας, συγκριτικά με εκείνους που είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ακόμη και μετά τον συνυπολογισμό άλλων παραγόντων κινδύνου όπως η ηλικία, το φύλο, ορισμένοι δείκτες καρδιακής υγείας, το κάπνισμα, και άλλα. Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί επίσης να βλάψει την καρδιά σας.

Μια μελέτη του 2009 από το περιοδικό Circulation εξέτασε στοιχεία από σχεδόν 100.000 γυναίκες και διαπιστώθηκε ότι οι πιο κυνικές συμμετέχουσες ήταν πιο πιθανό να έχουν καρδιακή νόσο από ό, τι οι λιγότερο κυνικές.

Οι πιο απαισιόδοξες γυναίκες είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης, σε σχέση με αυτές που ήταν πιο αισιόδοξες για την ανθρωπότητα. ‘Μην φοβάστε αγαπητοί φίλοι. Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό.

Η Simon-Thomas συνεχίζει: ‘Γνωρίζουμε ότι οι νευρικές οδοί αλλάζουν κάθε λεπτό σε ολόκληρη την ζωή σας και ότι ο εγκέφαλός σας παράγει νέα κύτταρα σε όλη την ζωή σας. Και αυτή η νευρογένεση δεν συνδέεται μόνο με το σχηματισμό νέων αναμνήσεων, αλλά επίσης με τη σταθερότητα της διάθεσης.’

Η Simon-Thomas καταλήγει: ‘Μπορούμε σκόπιμα να μετατοπίσουμε το πως συνηθίζουμε να αισθανόμαστε και να σκεφτόμαστε στον κόσμο.’

Λοιπόν, πώς αισθάνεστε γι ‘αυτό; Μήπως εμποδίζετε τον εαυτό σας από το να είναι ευτυχισμένος και υγιής; Εναπόκειται σε σας για να αλλάξετε, αν πρέπει. Σταματήστε μια στιγμή για να το σκεφθείτε.

Πηγή: olympia.gr

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο μην ξεχνάτε να το κάνετε μια Κοινοποίηση , είναι σημαντικό για εμάς !!!
loading…


No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
Πόσα; Δείτε πόσο κοστίζει το νέο σκάφος του Πάνου Καμμένου και θα μείνετε! (photos)
LIFESTYLE ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΔΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΟΡ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τhessaloniki Pride με πολύ χρώμα και μεγάλη συμμετοχή
Λίβανος: Έβγαλαν στους δρόμους νεαρές αστυνομικίνες με κοντά σορτς για τους τουρίστες
Ραγίζουν Καρδιές! Αυτά ¨Ήταν τα Τελευταία Συγκινητικά Λόγια του Δικηγόρου Χρήστου Γραμματίδη Πριν Χάσει τη Μάχη με την Καταραμένη Αρρώστεια.
ΑΝΤΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ
Γυναίκες Δώστε Βάση: Πως Συνδέεται η ΜΥΡΩΔΙΑ της Ευαίσθητης Περιοχής με την ΥΓΕΙΑ σας …
Sos tips: Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα απαλλαγείτε μια για πάντα από τις ραγάδες!
17 συμβουλές από την Coco Chanel για να είστε πάντα κομψή και υπέροχη
EXPERIMENTS EXTREME FIGHTS FUNNY LIFE HACKS PRANKS
Έμεινες από μπαταρία? Δες πως μπορείς να το βάλεις μπροστά μόνο με ένα σκοινί !
Έβαλε κρυφή κάμερα την ώρα που το μωράκι της κοιμόταν. Αυτό που κατέγραψε θα σας κόψει την ανάσα!
Είχαν Άγιο – Θα απορήσετε και εσείς που σε αυτό τροχαίο ατύχημα δεν σκοτώθηκε κανείς! (video)
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΝΔΥΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ
Μέθοδος Λεονάρντο ντα Βίντσι: Πως να ξεκουραστείτε με μόνο τέσσερις ώρες ύπνο!
Αποτρέψτε Την Απώλεια Όρασης & Τις Ασθένειες Των Ματιών Με Αυτό Το Φυσικό Ρόφημα!
Οι 10 Σουπερ Αντιφλεγμονώδεις Τροφές που Μπορείτε να Τρώτε Κάθε Μέρα.
ILLUSTRATION ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΙΝΕΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΟΡΟΣ
Είχε ένα Πολύ Μικρό Χώρο, Κάτω από τη Σκάλα της. Δείτε τι Πήγε και Έφτιαξε!
Εννιά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς για ένα τέλειο όμορφο σπίτι
7 Θαύματα Του Κόσμου Για Τα Οποία Δεν Έχετε Ακούσει Ποτέ!
ANIMALS STORIES ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΣΤΕΙΑ ΓΡΙΦΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΖΩΔΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕΞ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΣΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Τα 4 Είδη Προσωπικότητας: Σε Ποιό Ανήκεις;
«Ο Άντρας Μου Με Βρίζει Και Με Μειώνει»: Πώς Πρέπει Να Αντιμετωπίσεις Τη Λεκτική Κακοποίηση Από Τον Σύζυγο;
ΤΕΣΤ Κηλίδων Μελάνης: Ανακαλύψτε Την Προσωπικότητά Σας Μέσα Από 3 Εικόνες
Share This

Κοινοποίησε το!

Μοιράσου το και δείξε στους φίλους σου τι διάβασες !